
Eğitim fakülteleri kapatılıyor mu yeni sistem nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanmayı bekleyen 700.000’in üzerinde eğitim fakültesi mezunu öğretmen adayı bulunmaktadır. Ataması gerçekleşmeyen öğretmen sayısının giderek artması ve Bakanlığın öğretmen alımlarında çeşitli kısıtlamalara gitmesinden ötürü her yıl boş kalan Eğitim Fakültesi bölümlerine yönelik yeni bir düzenlemeye gidiliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK üniversite kontenjanlarının belirlenmesinde önemli bir çalışmanın içerisinde girmiş bulunmakta
Milli Eğitim Bakanlığının daha önce YÖK ile beraber yürütmeye başladığı üniversitelerdeki kontenjan düzenlemesi 2026 yılında belirlenecek olan üniversite kontenjanlarında kendisini daha belirgin bir biçimde gösterecek.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen öğretmen atamalarında çok az kontenjanlarla ataması yapılan ve atama bekleyen öğretmenlerin biriktiği bölümlere yönelik kontenjan kısıtlamaları 2026 yılında geçtiğimiz yıllardan daha belirgin bir biçimde gerçekleşecek.
MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI
MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler
➜ Gelişmelerden anında haberdar olun
➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin